Vprašajte Candy
Nazaj na blog

Kako naj čistim oblačila, da bodo še dolgo kot nova?

Kako naj čistim oblačila, da bodo še dolgo kot nova?

Svoja najljubša oblačila boste v dobri formi ohranili z upoštevanjem nekaj praktičnih nasvetov, ki jim bodo zagotovili daljšo življenjsko dobo.

Začnimo pri osnovah: izberite program pranja, primeren za material, ki ga boste oprali. Statistični podatki kažejo, da potrošniki danes v povprečju uporabljajo samo tri programe pranja, predvsem program za občutljivo perilo, program za bombaž in program hitrega pranja.

Da ne bi poškodovali vlaken oblačil, preberite napotke za vzdrževanje oblačil, ki jih posebej oblikuje proizvajalec oblačil.

Nova generacija pralnih strojev nudi številne programe, ki so primerni za različne vrste oblačil, in nove možnosti, ki zagotavljajo odlične rezultate pranja, dodatno pa še prihranek časa in vode.

Z izbiro najprimernejšega programa ste na dobri poti, da oblačilom zagotovite dolgo življenjsko dobo, upoštevajte pa še nekaj drugih nasvetov.

Po koncu pranja oblačil ne puščajte predolgo v stroju. Tako boste preprečili nastanek neprijetnih vonjav, poleg tega pa bo perilo manj zmečkano in ga bo lažje zlikati.

Na stojalu sušite oblačila v vodoravnem položaju. Če jih boste obesili na vrv, uporabite čim manj ščipalk, saj te pogosto pustijo sledi, ki jih je težko odpraviti. Občutljiva oblačila, kot so puloverji, lahko zaradi vode izgubijo obliko, zato je bistvenega pomena, da jih sušite na brisači na ravni površini.

Za brezhibne srajce je najbolje, da jih obesite na obešalnik. Tako bo likanje lažje in ne bo vam treba uporabiti pretirano vročega likalnika.

Upoštevajte teh nekaj preprostih napotkov in vaša najljubša oblačila vam bodo še dolgo dobro služila.

19/02/16
Kategorije: