O nas

 

Candy: zgodba o uspehu od prvega pralnega stroja do aparatov, povezanih prek brezžičnega omrežja.

 

Družba Candy je prvi italijanski pralni stroj izdelala leta 1945, v poznih 50-ih letih pa je izumila pralni stroj s sprednjim polnjenjem in tako v Italiji postala sinonim za pranje.


Danes je Candy mednarodna znamka in nudi širok razpon velikih prosto stoječih in vgradnih aparatov, ki se lahko pohvalijo z najnaprednejšimi tehnologijami, funkcionalno zasnovo, izdelano v Italiji, in odlično zmogljivostjo. Z leti ostaja cilj družbe nespremenjen: izpolnjevanje potreb strank z inovativnimi izdelki, ki so hkrati enostavni za uporabo in cenovno dostopni.

ZGODOVINA

Candy Matic

1945/1955

Leta 1945 so v mehanični delavnici Eden Fumagalli izdelali prvi italijanski pralni stroj, imenovan Model 50. Javnosti so ga predstavili na milanskem sejmu naslednje leto. Istega leta so družbo preimenovali v Candy, za kar so navdih našli v refrenu pesmi Nata Kinga Cola.
Candy je patentiral prvi pomivalni stroj, nato pa predstavil Model 45, pralni stroj z zmogljivostjo pranja 3 kg, ki je bil opremljen z grelcem in iztočno črpalko. Leta 1954 je družba predstavila Candy Matic.

Candy Bi-matic

1955/1965

Leta 1955 je Candy v Franciji odprl prvo tujo podružnico, nato pa še leta 1958 v Nemčiji. Leta 1957 so predstavili Bi-Matic, prvi polavtomatski pralni stroj z izpiranjem in ožemanjem, leto pozneje pa še Automatic Candy, prvi popolnoma avtomatski pralni stroj.

Med letoma 1959 in 1961 je bila zgrajena nova tovarna v Brugheriu v italijanski pokrajini Monza in Brianza. Pralni stroji tega obdobja imajo ovalno kad in omogočajo pranje s polovično napolnjenim bobnom. To je veljalo tudi za Superautomatic 5, ki ga je Candy predstavil leta 1963.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Prvi pomivalni stroj je Candy predstavil leta 1966. Imenoval se je Stipomatic in imel tri ločene predelke z različnim pomivanjem. Leta 1968 je bil Superautomatic 98 prvi pralni stroj s šestimi programi in biološkim namakanjem. V letih 1970 in 1971 se je s prevzemom znamke Kelvinator začela proizvodnja prvih kuhinj in hladilnikov.

Novi Candyjevi izdelki, pod katere so se podpisali slavni oblikovalci, so osvojili nagrade, kot je zlati kompas. To nagrado je leta 1970 osvojila klimatska naprava CANDYzionatore C23, ki jo je oblikoval Joe Colombo.

 

Lavabiancheria Tempovariant

1975/1985

V tem obdobju so se ob bok nepogrešljivim izdelkom postavila vprašanja varčevanja in vpliva na okolje. Leta 1977 je Candy začel kampanjo za spodbujanje varčnosti, s katero so kupcem sporočali, da jim Candy pomaga znižati porabo elektrike in pralnega sredstva ter negovati oblačila. Na področju hladilnikov je bil Candy prvi, ki je uporabil tehnologijo »No Frost« za preprečevanje nastajanja ledu. Novi pralni stroji so bili zanesljivejši, saj so bili opremljeni z novimi kadmi in bobni iz nerjavnega jekla.

Leta 1981 je Candy predstavil T3, prvi zamrzovalnik s tremi predelki s tremi različnimi temperaturami.

Combichef

1985/1995

Leta 1985 je Candy ob svoji štiridesetletnici prevzel dve veliki italijanski blagovni znamki Zerowatt in Gasfire. V tem obdobju je Candy odprl več tovarn po vsem svetu in prevzel številne velike družbe, kot so Rosiéres (vodilna znamka na področju kuhanja), Mayc-Otsein (pralni stroji z zgornjim polnjenjem) in Iberna (hladilniki). Tako se je rodila inovativna pečica Combichef, prva, ki je združevala tradicionalen način peke in kuhanje z mikrovalovi.

V tem obdobju so velik uspeh poželi prostorsko varčni aparati, kot sta bila pralna stroja Slimmy in Holiday.

Lavastoviglie Candy Futura

1995/2005

V letu 1995 je Candy dopolnil pol stoletja, kar je proslavil s prevzemom skupine Hoover European Appliances, vodilnega proizvajalca izdelkov za nego tal v Evropi. V novem tisočletju je Candy spremenil svoj logotip in še naprej rasel. Leta 2002 je svoje izdelke izvažal v 111 držav.

Istega leta je nastal tudi slogan »Candy ve, kako to gre«, ki se uporablja še danes.

Leta 2004 je Candy dosegel rekord s pomivalnim strojem Candy Futura, ki je lahko pomil do 15 pogrinjkov. V tem obdobju je Candy svoje poslovanje razširil še na Kitajsko in odprl podružnico v Šanghaju.

Lavabiancheria GrandÓ Candy

2005/2010

Leta 2005 je Candy slavil 60 let delovanja in prevzel znamko Vyatka, vodilnega ruskega proizvajalca pralnih strojev. Marca leta 2006 je predstavil GrandÓ, pralni stroj z največjimi vrati na trgu, junija pa prevzel družbo Jinling, vodilnega kitajskega proizvajalca pralnih strojev. Leto zatem se je skupini pridružila še družba SUSLER, specializirana za področje kuhanja.

Leta 2009 je Candy predstavil indukcijske kuhalne plošče in model Duo, v katerem je v standardnih merah združil pomivalni stroj in večfunkcijsko elektronsko pečico. Leto 2010 je bilo prelomno na področju sušilnih strojev s posodo za kondenzat EasyCase, nameščeno na notranji strani vrat.

Forno microonde Candy Ego

2011/2013

Leta 2011 je Candy predstavil linijo GrandÓ Evo s tehnologijo Mix Power System, ki opere perilo pri 20 °C z učinkom pranja pri 40 °C. Na področju kuhinj je predstavil vgradno pečico Prodige z dvojno notranjostjo in dvema ventilatorjema, ki omogočata hkratno peko pri različnih temperaturah.

Leta 2012 je odprl novo tovarno pralnih strojev na Kitajskem. Predstavil je nov model pralnega stroja z zgornjim polnjenjem Evo Plaisir, ki ga odlikuje odpiranje z nežnim pritiskom Gentle Touch Opening.

Revolucija v kuhinji: hladilnik Krio Vital Evo omogoča boljše shranjevanje hrane zaradi tehnologije No Frost Bio in sistema za regulacijo zraka, indukcijske kuhalne plošče so postale FLEXY in imajo prilagodljivo velikost kuhališč, vgradne pečice pa se ponašajo z največjo prostornino na trgu – kar 78 litrov.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

Leta 2014 je pralni stroj GrandÓVita dosegel rekord z najučinkovitejšim hitrim pranjem s pomočjo tehnologije Mix Power System+, ki omogoča popolno pranje v zgolj 59 minutah. Ustvarjene so bile vgradne pečice in kuhalne plošče Elite, ki jih odlikuje edinstven in prefinjen dizajn. Pomivalni stroj EvoSpace lahko pomije 16 pogrinjkov in je najbolj zmogljiv in prilagodljiv. Pralno-sušilni stroj Alisè meri v širino samo 45 cm, a lahko opere 8 kg in posuši 5 kg perila. Hladilniki so zrasli – v višino merijo do dva metra.

Leta 2014 je luč sveta ugledala tudi linija simply-Fi, prva celovita linija aparatov, povezanih prek brezžičnega omrežja. Leta 2015 je minilo 70 let od izdelave prvega italijanskega pralnega stroja, kar je Candy proslavil s številnimi inovacijami.

Raziskave in inovacije

V skupini Candy nenehno izpopolnjujejo tehnologijo in jo uporabljajo v sistemih, enostavnih za uporabo, da bi izboljšali kakovost življenja svojih kupcev. Središče za inovacije, raziskave in razvoj je v Italiji v Brugheriu (pokrajina Monza in Brianza).

V današnji digitalni dobi Candy pozdravlja nov način življenja z aparati, s katerimi lahko neposredno, enostavno in intuitivno komunicirate. V oddelku za raziskave in razvoj so oblikovali linijo Candy simply-Fi, prvo celovito linijo aparatov, povezanih prek brezžičnega omrežja, ki lahko na daljavo komunicirajo z uporabniki in jim tako olajšajo življenje.

Kakovost in okolje

Skupina Candy pri proizvodnji izdelkov in embalaže uporablja materiale, ki jih je mogoče reciklirati, poleg tega je dejavno sodelovala pri oblikovanju evropske direktive o odpadni elektronski in električni opremi (OEEO).

Z uporabo novih tehnologij je skupini uspelo doseči dva prednostna cilja: izpolniti potrebe strank in zaščititi okolje. Proizvodni postopki so oblikovani tako, da zmanjšujejo emisije v skladu s predpisi v različnih državah in porabo energije, ki je povezana z uporabo gospodinjskih aparatov.

 

 

Skupina, katere kapital je v celoti v zasebnem lastništvu družine Fumagalli, je med vodilnimi evropskimi proizvajalci glavnih gospodinjskih aparatov, kot so pralni stroji, pomivalni stroji, pralno-sušilni stroji, sušilni stroji, hladilniki, zamrzovalniki, štedilniki in vgradne pečice, v vgradnih in prosto stoječih različicah ter z vrhunskim okoljskim profilom in zmogljivostjo.

Glavni cilj so zadovoljne stranke, ki jim je v primeru kakršnih koli težav ali vprašanj na voljo več kot 2.000 servisnih mest po Evropi. Skupina Candy je na trgu prisotna z mednarodnima znamkama Candy in Hoover ter nacionalnimi znamkami Hibernate, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire, Helkama-Hoover, Hoover-Grepa in Baumatic.

 

CANDY HOOVER d.o.o.
Letaliska 35 – 1000 Ljubljana
Tel  +386-1-5207550 – Fax +386-1-5207558
e-mail: info@candyhoover.si